Třetí čakra - Manipura, nazývaná též solar plexus

Třetí čakra je sídlem emocí - hněvu, strachu, viny, žárlivosti, sobectví, nezdravých tužeb. Také sídlo našeho ega. Je přiřazena elementu ohně, což znamená teplo, energie, aktivita. Čakra přestavuje naše centrum síly.

Když je třetí čakra zablokována, cítíme se často bez odvahy a poraženi. Všude vidíme překážky, které se vám stavějí do cesty. V obtížných situacích pociťujete nervozitu v žaludku. Neobvyklé zážitky vám přinášejí strach a neklid.

Nemoci spojené se solar plexusem: cukrovka, zánět slinivky břišní, nemoci jater, žlučníkové kameny, dvanácterníkový vřed, kýla, jícnový reflex, celiakie (tenké střevo), slezina.

Účinky barev: třetí čakru posiluje a aktivuje žlutá sluneční barva. Oživuje nervovou činnost myšlení, zabraňuje pocitu únavy, dává veselost, volnost, uklidňuje duševní problémy a onemocnění. Jednoduše zahalte se do žluté barvy, budete pociťovat radost a teplo.

Účinky polodrahokamů:

Tygří oko – podporuje vnější a vnitřní zrak. Zbystřuje rozum a pomáhá poznat vlastní chyby a těžit z nich.

Jantar – dává teplo, naději, radost, propůjčuje šťastnou ruku při podnikání. Očišťuje organizmus, vyrovnává trávicí systém, posiluje a čistí játra.

Topas – zlatožlutý prohlubuje vědomí, bdělost, jasnost, radost, zbavuje zatěžujících pocitů, temných myšlenek.

Citrín – poskytuje jistotu, naději. Přitahuje nitřní a vnější hojnost. V tělesné rovině podporuje vylučování jedovatých látek, oživuje nervovou činnost.

Účinky vůní:

Levandule – levandulový olej uklidňuje a uvolňuje třetí čakru.

Rozmarýn -  rozmarýnový olej je obzvlášť vhodný při nedostatečné funkci třetí čakry, oživuje a povzbuzuje, pomáhá překonat lenost.

Bergamot – jeho vůně posiluje životní energii. Dodává sebedůvěru a sebejistotu.

 

Vaše Marta

Publikováno 3.6.2015

neváhejte
mne
kontaktovat!

Nepřežívej, ale žij