Manželství, nebo volný vztah?

Lidé, kteří už mají za sebou manželství, se často přiklánějí k volnějším vztahům. Co nám přináší manželství? Názor mnoha lidí je takový, že v manželství jsou určitá pravidla, která se mají dodržovat. Faktem zůstává, že manželství je romantická záležitost. Ale většinou jen dva roky. Když ale přijdou děti, veškerá pozornost je směrována k dětem. Věčný kolotoč starostí. Hodně žen přestává mít zájem o sex. A to už po pěti letech v manželství, ale i dříve. Partneři přestávají mezi sebou komunikovat. Ženy se cítí hodně osamělé. Také nedostatek financí dělá ve vztahu hodně „zla“ a mohou začít hádky. Ale pokud je peněz dost, tak si lidé dělají hromádky. Každý na svůj účet. V partnerství mnohdy začíná propukávat neupřímnost a pak chce každý ze vztahu vytěžit co nejvíce. Vše se neustále rozděluje. Je málo manželskýc vztahů, kde to funguje harmonicky a "dohromady".

Když se vdáváte nebo ženíte (poprvé nebo i vícekrát), tak si bezpochyby přejeme, aby nám naše manželství vydrželo co nejdéle. Vše vidíme růžově krásné. Ale pak přijde doba vystřízlivění a vše vidíme jinak. Největší zátěž pro nás je, když potkáme karmického partnera. Ti se nám totiž mohou vracet z minulých životů. Platí, že když si něco nedořešíme v jednom životě, opakuje se to v životě dalším. My, co vidíme do Vašich minulých životů, to můžeme potvrdit.

Vše je o důvěře a toleranci. V manželství se oba partneři hodně změní. Často je jeden z nich zatlačen do kouta. Vzniká velká závislost na majetku a tím závislost jednoho partnera na druhém. A co si budeme povídat, většinou je žena závislá na svém muži. Ženy jsou sdílnější a proto od nich nejčastěji slyším: „Nemám kam jít a proto jsem ještě s ním. Co mám dělat? Mám odejít nebo ne? Zvládnu to, když budu žít sama?“ Pokud se máte ráda, tak ano. Věřte, že to zvládnete. Je to lepší, než žít v nefungujícím vztahu. Nemějte strach, který nás hodně otupí. Jinak se budete pořád točit v bludném kruhu.

Co nám přináší volnější vztah? Svobodu, lásku jeden k druhému, toleranci. Vlastně vše, co jsme v manželství chtěli, ale nevyšlo to. V „nemanželském vztahu“ si jeden druhého vážíme více. Vzpomeňte si na dobu, kdy jste ještě manželé nebyli. Bylo to tak? Ve "volném" vztahu také mnohem lépe komunikujeme. Protože nejsme tak ve stresu. Nejsou tam pravidla typu: „Ty musíš dělat to a já zase tohle. Tohle jsou ženské práce, tohle mužské práce.“ Svůj život si prostě organizujete Vy sami. V manželství to může být podobné - vše je o komunikaci. Prostě si vše vyříkat. Je pro nás posilující, když řekneme svému partnerovi co nás trápí a co máme na srdci. A když to udělá i ten druhý, začnete si třeba opět vážit jeden druhého. Začnete znovu komunikovat a „TO“ ostatní přijde samo.

Přeji Vám hodně lásky a trpělivosti ve Vašem nynějším vztahu - nebo budoucím?


Vaše Marta

Publikováno 7.6.2023

neváhejte
mne
kontaktovat!

Nepřežívej, ale žij