Je tady již den, kdy nám technika přerůstá přes hlavu?

Proč je tolik lidí čím dál víc nespolehlivých? Kam lidé neustálé pospíchají? Pořád se můžeme ptát dokola.

Jedna moje známá vede kosmetický salón a s tímto problémem se potýká poslední dobou hodně často. Když se klient objedná na kosmetiku, ta se jí hodně často stává, že klient nepřijde. A nemá ani slušnost se předem omluvit. Může se stát – ano, zapomenu, ale trochu ohleduplnosti by neškodilo. Pak má tu drzost, že se znovu objedná a dělá, jako když se nic neděje. Tato žena je úžasná kosmetička. Do své práce investuje hodně své energie. Tato neohleduplnost se ale projevuje i jinde, například na úřadech, v práci, ale i v osobním životě.

Vše vás pak přestane bavit. Pořád řešit lidi, kteří jsou bezohlední a arogantní. A pak je tu další fenomén. A to jsou mobilní telefony. Kdysi jsme je ani nepotřebovali a dnes se bez nich ani neobejdeme. Když se podíváte kolem sebe, tak už menší děti mají svoje mobilní telefony. Jde hlavně o to, že díky mobilu přestáváme komunikovat osobně. Nedávno jsem byla s kamarádkami v restauraci a všimla jsem si, jak neustále lidé sledují svůj mobil, jestli někdo nevolá, nebo zda na něm nemají „esemesku“. Nebo tyto zprávy neustále píší. I když nesedí sami u jednoho stolu. Kam se poděla ta vřelost naslouchat, když si povídáte, v klidu se bavit? A co řidiči, kteří řídí vozidlo a v ruce mají mobil? Zde již může jít o život.

Tento svět je hodně chaotický. Než se lidé zklidní, uplyne ještě dlouhá doba. Bez moderní techniky se dnes svět ale neobejde. Je pro nás moderní technika přínosem a nebo nám škodí? Odpovězte si sami na to, co je pro vás přijatelné a také užitečné.

Albert Einstein je autorem tohoto výroku: „Obávám se dne, kdy vývoj technologie předčí vzájemné lidské vztahy. To potom svět bude mít generaci idiotů“. Co si myslíte o jeho výroku?

Vaše Marta

Publikováno 4.2.2016

neváhejte
mne
kontaktovat!

Nepřežívej, ale žij