Čakry a jejich význam

Čakry jsou energetická centra, která se nacházejí podél páteře. Mají vliv na schopnosti a možnosti člověka. Proto bych Vám chtěla přiblížit jaký význam mají pro lidskou osobnost. Začneme od první čakry. V příštím článku se zmíním o dalších čakrách.

 

První čakra – Muladhara, nazývá se též čakra kořene nebo základní čakra

Umístění základní čakry je v dolním konci páteře, tzv. kostrči. Spojuje nás s fyzickým světem, dává sílu prosadit se a vytrvat. Působí na budování existence, materiální zabezpečení a uchování si vlastního druhu rodiny. Poskytuje nám pevnou půdu pod nohama, na které si můžeme stavět náš život.

Při zablokování nebo uzavřené základní čakře je vaše tělesná konzistence slabá a máte málo duševní i fyzické síly na překonání čehokoliv. Mnoho věcí vám v životě dělá starosti. Proto nám život připadá jako břímě.

Nemoci a neduhy spojené se základní čakrou jsou tyto: zácpa, hemeroidy, zánět tlustého střeva, průjem, bolesti kostí a zubů, zánět močového měchýře, onemocnění prostaty, tvorba ledvinových kamenů, špatná funkce nadledvinek, porucha tvorby krve a stavby buněk. Pokud tyto zdravotní problémy máte, noste červené spodní prádlo. Červená barva dobijí a blahodárně působí na již zmiňované oblasti našeho těla.

 

Účinky drahokamů

Achát - podporuje vážnost, pevnost, vyrovnanost, pomáhá rozpouštět záporné emoce a chrání vnitřní podstatu člověka.

Hematit – dává sílu, pomáhá při stavech slabosti a podporuje uzdravování po nemoci.

Granát – pomáhá při nemoci pohlavních orgánů, posiluje krevní oběh. Dává životní sílu.

 

Účinky vůní

Hřebíček – olej hřebíčku pomáhá při uvolňování nahromaděné energie v základní čakře. Podporuje schopnost uvolňovat všechny úzkosti a otevřít se tak čerstvým energiím.

Cedr - vůně cedru spojuje se zemitými silami a podstatou přírody, dodává klid a bezpečí.

 

Vaše vědma Marta

Publikováno 9.3.2015

neváhejte
mne
kontaktovat!

Nepřežívej, ale žij