Čakra druhá a její význam

Jak jsem psala ve svém prvním článku o čakrách, jsou to energetická centra kolem páteře. V tomto pojednání Vám přiblížím čakru druhou.

Druhá čakra (Svadhisthana) je nazývaná také sakrální čakra nebo jako centrum kříže

Gesto položení si ruky do podbřišku znamená u člověka strach z citového traumatu. Takový jedinec potřebuje prostor spojený s nepodmíněnou láskou, aby se mohl plně projevit. Někdy mluvíme též o sexuální čakře. Dá se říci, že z této čakry pramení emoce, sexuální energie, ale také tvořivé síly. A zablokování této čakry způsobuje sexuální chladnost, potlačení emocí. Může se také projevit dráždivý tračník, tedy potíže spojené s poruchou hybnosti tlustého střeva, premenstruační  syndrom, tvořením cyst na vaječníkách, endometrióza, nemoci varlat, nemoci prostaty.

K odblokování čakry je vhodná hudba vzbuzující pocit nezkalené životní radosti. Také ji aktivuje jasná oranžová barva, která zprostředkovává oživující energii, podporuje sebeúctu a vzbuzuje radost ze smyslových požitků. Z drahokamů je vhodný karneol, který stimuluje krásu a sílu země. Měsíční kamen otvírá vlastnosti bohatství pocitů. Zbavuje strachu a působí harmonicky na citovou rovnováhu. Známé afrodiziakum Ylang ylang dává pocit bezpečí, nahromaděné a zadržované emoce se rozplynou.

Vaše vědma Marta

 

Publikováno 19.3.2015

neváhejte
mne
kontaktovat!

Nepřežívej, ale žij